L’Ajuntament de Vilanova del Vallès aprova una moció de rebuig a la violència del dia 1 d’octubre de 2017

Dimecres, 11 d'octubre de 2017 a les 00:00

En Junta de Govern Local de data 10.10.17 es va aprovar, per unanimitat, la moció que es transcriu a continuació:

MOCIÓ DE REBUIG A LA VIOLÈNCIA DEL DIA 1.10.17: El diumenge 1 d’octubre de 2017 passarà a la història a Catalunya per la vergonya d’un Estat espanyol repressor que ha exercit una dura violència davant d’uns ciutadans absolutament indefensos. Però sobretot restarà en els nostres cors i en la nostra memòria per l’actitud cívica, serena, coratjosa, pacífica i persistent d’uns ciutadans que van sortir a votar i exercir la democràcia malgrat les amenaces i l’estat de setge i por.

Per aquest motiu, els grups municipals del UpV, ERC i PDeCAT de l’Ajuntament de Vilanova del Vallès, proposen ACORDAR:

PRIMER.- Condemnar de forma enèrgica, alta i clara tota la violència injustificada generada per l’Estat espanyol, emparat pel seu Govern, contra veïns i veïnes dels nostres pobles i ciutats que l’únic que volien és decidir i exercir la democràcia. Unes agressions dictades pel govern de l’Estat que van provocar més de 900 ferits, quatre d’ells ingressats en centres hospitalaris.

SEGON. Donar tot el suport a les persones ferides durant les càrregues policials d’ahir a Catalunya.

TERCER.- Exigir la retirada dels efectius policials del Cuerpo Nacional de Policia i la Guardia Civil enviats de manera expressa per impedir l’exercici democràtic de votar en un referèndum, reprimint amb violència les llibertats i drets fonamentals de la ciutadania. Demanar que el Govern de l’Estat assumeixi totes les responsabilitats pels danys personals i materials conseqüència d’aquesta brutal repressió.

QUART.- Demanar la dimissió del Delegat del Govern d’Espanya a Catalunya, Enric Millo, com a un dels principals responsables per l’actuació violenta i desproporcionada dels cossos policials espanyols en molts col·legis electorals i declarar-lo persona non grata al nostre municipi.

CINQUÈ.- Reconèixer l’actitud, valentia i el comportament cívic i pacífic de més de 2 milions de persones que aquest diumenge es van expressar a les urnes, tot i l’estat de terror que va voler imposar l’Estat espanyol, i als qui se’ls va usurpar el vot ja dipositat dins d’urnes requisades.

SISÈ.- Demanar la mediació i el suport de les institucions europees i de la comunitat internacional.

SETÈ.- Deixar constància que els municipis catalans i els seus càrrecs electes estaran al costat d’allò que decideixin les institucions catalanes, Govern català i Parlament de Catalunya.

Darrera actualització: 11.10.2017 | 13:48