Davant l’arribada de l’estiu i les altes temperatures, l’Ajuntament recorda als ciutadans i ciutadanes algunes mesures de prevenció davant el mosquit tigre.
El mosquit tigre és originari del sud-est asiàtic i es va detectar a Catalunya per primera vegada l'estiu de 2004. Se'l reconeix per les ratlles blanques al cap, el cos i les potes. La seva presència és molt molesta pel nombre tan elevat de picades que causen els exemplars femella. Aquest mosquit té la capacitat d'actuar com a vector (transmissor) d'algunes malalties.
El seu hàbitat de cria són els petits receptacles d'aigua a la intempèrie. Posen els ous a dins dels recipients que acumulen aigua, desenvolupen les larves i, en menys de set dies, surten els mosquits. Per això, la mesura més eficaç per evitar-ne la proliferació és eliminar els llocs amb aigua on creixen.
S'han detectat larves de mosquit tigre a gerros, galledes, platets sota els testos, desguassos de patis o piscines, embornals, escocells dels arbres, sistemes de drenatge de teulades, bidons sense tapa hermètica, dipòsits subterranis, subsòls inundats, piscines en estat d'abandó i un llarg etcètera. No els agrada pondre els ous en aigües en moviment ni en grans masses d'aigua. S'amaga a les zones de vegetació ombrívoles i a recer del vent.
Què puc fer per controlar-lo?
La millor estratègia de control d’aquest mosquit és eliminar el focus de cria.
Quan cal trucar a urgències?
Truqueu al 112, al 061 Salut Respon o cerqueu assistència mèdica d'emergència si patiu: