Podeu veure tot el Ple al canal de Plens de la Televisió de Vilanova del Vallès (VdV TV):
http://tv.vilanovadelvalles.cat/canal-plens-2018
1.- Aprovació esborranys actes sessions anteriors:
S’aprova l’acta del Ple Municipal del dia 4 de gener de 2018 per (10) vots a favor, dues (2) abstencions del PSC. (El Sr. Folch del PDeCAT no participa en la votació per no haver-se trobat present en aquella sessió).
2.- Aprovació inicial Codi Ètic: “D’acord amb l’article 55.3 de la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, els ens locals han d’aprovar un codi de conducta de llurs alts càrrecs (codi ètic).
Amb aquest propòsit es va crear un grup de treball format per un representant de cada grup polític municipal que ha elaborat un model de codi de conducta dels alts càrrecs de l’Ajuntament de Vilanova del Vallès. Aquest codi conté els principis ètics i de bon govern a què s’han de sotmetre els alts càrrecs, així com les normes de conducta per les quals s’han de regir, que inclouen, a més d’uns compromisos generals, els compromisos en relació amb els conflictes d’interessos i grups d’interès i els compromisos en relació amb la ciutadania.
Atès que el codi de conducta elaborat es considera un instrument idoni per regular el comportament ètic dels alts càrrecs d’aquest ens local.
Atès que es considera la creació d’una comissió de seguiment com la fórmula més adequada per vetllar pel compliment del Codi de conducta dels alts càrrecs de l’Ajuntament de Vilanova del Vallès, així com per complir amb el mandat contingut a la Llei 19/2014, de, 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.
S’ACORDA:
Primer. Aprovar el Codi de conducta dels alts càrrecs de l’Ajuntament de Vilanova del Vallès, el text íntegre del qual es troba com annex a l’expedient corresponent.
Segon. Aprovar la creació de la Comissió de Seguiment del Codi de Conducta dels Alts Càrrecs de l’Ajuntament de Vilanova del Vallès, en la forma, les funcions i la composició establertes en el propi Codi.
Tercer. Demanar als grups polítics municipals que designin el seus representants en l’esmentada Comissió de Seguiment del Codi de Conducta dels Alts Càrrecs de l’Ajuntament de Vilanova del Vallès en el termini de deu dies hàbils des de l’adopció d’aquest Acord.
Quart. Fer públic aquest Acord i el Codi de conducta en el Portal de la transparència de l’Ajuntament de Vilanova del Vallès i comunicar-ne l’aprovació a la Xarxa de Governs Transparents de Catalunya.”
S’aprova la proposta per unanimitat.
3.- Resolució al·legacions i aprovació definitiva Conveni Sabadell Real Estate Development SLU
“El Ple Municipal de data 30.11.2017 va aprovar el Conveni Urbanístic signat en data 27.10.2017 amb Sabadell Real Estate Development SLU.
Durant el termini d’exposició pública, el grup municipal del PDeCAT va presentar un escrit d’al·legacions en data 9.1.18, reg. entrada 161.
El Lletrat Municipal va emetre informe vers les esmentades al·legacions en data 11.1.2018 recomanant la seva desestimació.
Primer: Desestimar les al·legacions presentades pel grup municipal del PDeCAT contra l’aprovació del Conveni Urbanístic signat en data 27.10.2017 amb Sabadell Real Estate Development SLU, en base al contingut de l’informe del Lletrat Municipal.
Segon: Aprovar amb caràcter definitiu l’esmentat conveni.”
Vots a favor: (7) vots favor, (5) Unitat per Vilanova UpV (2) ERC. Vots en contra: (6) (4) PDeCAT i (2) PSC.
4.- Reconeixement compatibilitat:
Ates l’informe de secretaria i del Cap de Personal de data 15.1.2018 i en virtut del Reial decret 598/1985, de 30 d’abril, i de la Llei 21/1987, de 26 de novembre, d’incompatibilitats del personal al servei de la Generalitat, es considera que es compleixen els requisits per a acordar aquesta compatibilitat.
Primer: Reconèixer a la Sra. Núria Pujolàs Puigdomènech, la compatibilitat amb l’exercici de l’activitat privada de docència i projectes diversos que no incompleixin la Llei d’incompatibilitats, per entendre que no s’impedeix l’estricte compliment dels seus deures. Aquest reconeixement de compatibilitat implica la no modificació de la jornada de treball i horari de l’interessat.
Segon: Inscriure l’acord del ple pel qual es reconeix aquesta compatibilitat per a desenvolupar activitats privades en el corresponent registre de personal.
Tercer: Notificar l’acord adoptat a la interessada als efectes oportuns.”
5.- Creació fitxer dades personals:
“Per Provisió d'Alcaldia de data 12.1.2018 es va considerar la necessitat de crear un fitxer de dades de caràcter personal anomenat DRAG (Dispositiu de recursos per Agents), segons l'article 20 de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, en concordança amb l'article 52 del Reglament de desenvolupament de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal aprovat per Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre.
Considerant que, amb data 12.1.2018 es va emetre informe de Secretaria sobre la Legislació aplicable i el procediment a seguir,
Primer: Crear conforme a la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, i en concordança amb els articles 52 i següents del Reglament de desenvolupament de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal aprovat per Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, el fitxer “DRAG Dispositiu de recursos per Agents” que es contempla en l'Annex, i sol.licitar la seva inscripció en el Registre General de Protecció de Dades.
Segon: Publicar íntegrament el contingut de l'acord en el Butlletí Oficial de la Província.
Tercer: Notificar la creació del present fitxer de dades de caràcter personal a l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, per la seva inscripció en el Registre de Protecció de Dades Català, en el termini de trenta dies des de la publicació del present acord de creació en el Butlletí Oficial de la Província.”
6.- Moció
MOCIÓ DE SUPORT I ADHESIÓ AL MANIFEST DE SOMESCOLA.CAT PER REFERMAR EL SUPORT A L’ESCOLA CATALANA I AL MODEL DE COHESIÓ SOCIAL QUE AQUESTA REPRESENTA, presentada per ERC
Atès que somescola.cat amb l’objectiu de coordinar totes aquelles persones, entitats i institucions que es comprometen a actuar de manera activa en suport d’una escola catalana en llengua i en continguts, que no separi els infants i joves per la seva llengua d’origen i que ajudi a construir una societat més cohesionada, democràtica i lliure.
Atès que Somescola agrupa entitats cíviques, culturals i de tot l’àmbit educatiu, des de fa sis anys amb l’objectiu de coordinar totes aquelles persones i entitats que es comprometen a actuar de manera activa en suport del model educatiu català, que contribueix a construir una societat més cohesionada, democràtica i lliure i que no separi els infants i joves per la seva llengua d’origen.
Atès que les entitats que avui formen Somescola, representants de l’àmplia pluralitat d’actors i de sensibilitats del món educatiu, social i cultural de Catalunya, creuen necessari reforçar el treball conjunt per consolidar, protegir i millorar el model educatiu català, patrimoni de la nostra societat i garantia per al futur i la igualtat d’oportunitats dels infants i joves i de la cohesió social del país.
Atès que el model educatiu català té per finalitat la formació integral de la persona i la seva capacitació per a conviure democràticament en la pluralitat, des d’enfocaments pedagògics que possibiliten la construcció crítica del coneixement i l’autonomia de pensament i d’aprenentatge de tots i cadascun dels infants, independentment d’origen, llengua o condicions individuals. Així ho estableix també el currículum vigent a Catalunya: “La finalitat de l’educació és aconseguir que els nois i les noies adquireixin les eines necessàries per entendre el món en què estan creixent i que els guiïn en el seu actuar; i posar les bases perquè esdevinguin persones capaces d’intervenir activament i crítica a la societat plural, diversa i en canvi continu, que els ha tocat viure”.
Atès que les nostres escoles, avalades pel llegat de l’escola catalana de principis de segle XX, han ajudat a generar la societat actual plural, diversa, amb criteri i amb uns sòlids principis de convivència. Els nostres infants i joves viuen en una societat culturalment diversa i han après vivencialment els principis de ciutadania, democràcia, llibertat i respecte. La llengua i la cultura de Catalunya han determinat el procés de desenvolupament d’aquestes capacitats, dins una escola catalana, amb valors democràtics i integradors, que els han permès poder exercir la ciutadania de ple dret.
Atès que avui, aquests principis i característiques del model educatiu català, dins la seva diversitat, són compartits de forma amplíssima per la societat catalana, més enllà d’opcions polítiques de les famílies i del conjunt de ciutadans i de les diferents perspectives que la pluralitat d’actors del sistema educatiu tenen sobre com ha de ser la seva concreció.
Atès que els principis del model educatiu català han estat compartits al llarg de la seva història per diferents expressions: les escoles i les colònies del Patronat Escolar de Barcelona, les Montessori i Escoles d’Estiu de la Mancomunitat, el moviment d’Escola Nova i els Institut-escola de la Generalitat republicana, els moviments de renovació pedagogia dels anys 60, les escoles d’iniciativa social i el CPEPC, les mobilitzacions per l’escolarització de tots els infants i pels drets laborals, el treball per l’escola inclusiva, el consens social i polític i de la comunitat educativa del model d’immersió lingüística, etc.
Atès que el context històric i social en el que vivim fa encara més important garantir que el model educatiu català es consolidi i millori, per donar resposta als reptes i necessitats dels infants i de la societat. Un model educatiu compromès amb la democràcia, on la participació, el pensament crític, la resolució pacífica dels conflictes, el respecte a la diferència i els valors de convivència són centrals en la vivència dels infants. I un model educatiu compromès amb la inclusió i la cohesió social, on tot infant hi ha de trobar oportunitats de creixement i de dignitat, inclosa la plena competència comunicativa en les llengües d’ús normal a la societat.
Atès que els mestres i professionals del nostre sistema educatiu garanteixen i fan possible aquest model educatiu català, i són els qui han fet els esforços gràcies als quals l’escola ha mantingut tothora la seva funció de cohesió social i de convivència democràtica en un context de tensions vinculades a la crisi econòmica. Les famílies i entitats reconeixem i agraïm públicament la seva tasca i manifestem la nostra confiança en la seva professionalitat.
Atès que l’escola catalana i el seu model d’integració lingüística ha fet un gran esforç en la darrera dècada per acollir, des d’una perspectiva inclusiva, a infants i joves vinguts de diferents cultures del món. Podem constatar que ha estat un factor important, per afavorir la cohesió social des d’una perspectiva intercultural i que aquest ha de continuar essent un dels puntals del model educatiu català.
Atès que els plantejaments que propugnen públicament una involució educativa uniformitzadora, l’adoctrinament ideològic, la generació de sospites i denúncies i la segregació lingüística, volen posar en risc aquest model educatiu català compromès amb la igualtat d’oportunitat dels infants i amb els valors cívics i democràtics de convivència de la nostra societat. Per això, les entitats que formem Somescola fem una crida a que el conjunt de la societat faci seu aquest patrimoni que és el model educatiu català, i que es comprometi a consolidar-lo, a protegir-lo i a contribuir a la seva millora.
Atès que les administracions locals són un element clau del sistema educatiu català en tant que en el marc de la Llei d’Educació de Catalunya, treballen en coresponsabilitat amb el Departament d’Ensenyament per garantir un sistema educatiu de qualitat.
Per tots aquests motius, el grup d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Vilanova del Vallès proposa l’adopció dels següents
ACORDS
Primer. Subscriure el manifest de Somescola.cat (https://www.somescola.cat/manifest-per-la-consolidacio-proteccio-i-millora-del-model-educatiu-catala/) per referrmar el suport a l’escola catalana i al model de cohesió social que aquesta representa.
Segon. Aprovar l’adhesió d’aquest Ajuntament a la plataforma de somescola.cat formada per entitats cíviques, culturals i de tot l’àmbit educatiu català.
Tercer. Traslladar aquests acords a somescola.cat, al Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, al Parlament de Catalunya, a l’Associació Catalana de Municipis, a la Federació de Municipis de Catalunya i a l’Associació de Municipis per la Independència.
7.- Assabentat Decrets del 20.11.17 al 15.1.2018 i control òrgans govern
8.- Informacions, precs i preguntes.