El passat divendres, 26 d’octubre, es va realitzar al Centre Cultural de Vilanova del Vallès, la I Jornada de Formació Crítica, amb el títol: Pantalles, un paradigma socioeducatiu.
La Jornada és una acció en el marc del CRÍTIC (el Pla de Prevenció en el consum de drogues, pantalles i riscos associats de la Mancomunitat del Galzeran 2017-2020) que, com a pla estratègic en matèria educativa, és clau a tots els municipis participants: Montornès del Vallès, Vilanova del Vallès, Vallromanes, Martorelles i Santa Maria de Martorelles.
L’acció ve impulsada per la diagnosi que es va realitzar en l’elaboració d’aquest pla estratègic, amb l’objectiu de generar un espai formatiu per a professionals dels àmbits de la salut, joventut, educació, sociocomunitari, etc. En aquesta primera edició hi van assistir unes 90 persones, la major la major part van ser professionals dels municipis de la mateixa Mancomunitat, també del Vallès Oriental i d’altres comarques.
El programa de la Jornada va estar estructurat per dues ponències i tres tallers de treball simultanis, per tal de poder abordar diverses matèries en grups més reduïts. Tot això, conclòs amb les “Clownclusions”, a càrrec de Merche 8A & Cía. Companyia de Pallasses que van aportar un aire amè als continguts.
- Primera ponència: Els usos adolescents de les TIC’s, amb Jordi Bernabeu i Farrús
- Segona Ponència: Identitat digital, amb la Doctora Núria Araüna i Baró
- Taller 1: Anàlisi crítica sobre pantalles, a càrrec d’EdPAC, Educació per a l’Acció Crítica
- Taller 2: Perspectiva de gènere als entorns TIC, a càrrec de Candela.
- Taller 3: La sobirania tecnològica, a càrrec de DonesTech.
La Jornada va tenir molt bona rebuda per part de les persones participants, ja que es van assolir els objectius oferint una formació per a professionals. Així, es van aportar les eines necessàries, per tal que els professionals adquireixin noves perspectives i poder aplicar-les al seu àmbit de treball.
Aquesta iniciativa compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.
Més informació de la Jornada i del CRÍTIC: https://serveicritic.wordpress.com/blog
Podeu veure el vídeo a:
https://vimeo.com/297981726